Pages

divendres, 15 de maig de 2015

Seure be

Una vida sedentària i una feina que requereix d'estar assegut durant moltes hores pot provocar problemes de salut. Tot i que estar assegut requereix menor esforç físic que caminar o  estar de peu, la zona lumbar pateix molta tensió.
Una cadira ben dissenyada permet seure en una posició més dinàmica. La selecció de la cadira adequada es un pas molt important en la prevenció de problemes de salut.

Tipus de cadires ergonòmiques.

 • Tamboret: Permeten girar amb comoditat i son regulables en alçada. Estan pensats per a gent jove amb caràcter dinàmic. Mantenen l'esquena forta, així que son saludables. Són més econòmics que d'altres cadires ergonòmiques. Per contra, és necessari tindre flexibilitat als malucs, per evitar la perduda de mobilitat en aquesta zona. Existeixen diferents models de tamborets  segons la forma del seient, normal o de cadira de muntar, i dependent de la base, pot ser amb rodes, fix o dinàmic (amb una base corba que ens permet inclinacions)


 • Cadira de genolls: Normalment no tenen respatller, però l'esquena es troba còmode gracies a d'inclinació del seient. Les cames es troben flexionades i recolzades en un suport. Tot i que el preu es més elevat que el del tamboret  si s'ha de passar mes de dues hores assegut resulta una bona inversió, a mes, son més confortables.  • Cadira-pilota: Quan es fa servir una pilota d'exercicis com a cadira el nostre cos necessita realitzar ajustaments constants; d'aquesta manera , al llarg del dia es treballa la musculatura de l'esquena i l'abdominal.

  • Cadira d'oficina ergonòmica: Tot i que a primera vista pot semblar una cadira normal, presenta una seria de característiques que ens permet evitar afectacions per la salud 
   • Tenen rodes: permet girar i dona mobilitat, per accedir així a tots els elements de treball, com per realitzar exercicis de relaxació i estiraments.
   • Inclinació de la vora del seient: aquesta ha d'estar inclinada cap abaix, d'aquesta manera evitem compressions a les cames i no dificultem la circulació.
   • Suport lumbar: ha de permetre mantenir la curvatura natural. no un suport encoixinat 
   • Alçada del respatller: a d'arribar com a mínim a l'alçada mitja de l'esquena (per sota els omòplats)
   • Recolza braços: és la cadira que suporta els pes dels braços i no la nostre esquena

  Hem de tindre en compte que una mateixa cadira no es adequada per tothom. Es important les dimensions de l'usuari i l'ús que n'haurà de fer. No necessità la mateixa cadira un treballador d'una fabrica, que algú que treballa en una consulta o algú que ho fa davant l'ordinador. Cada persona, cada feina tenen la seva cadira.

  Fonts:
  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada