Pages

divendres, 29 de juliol de 2011

Dormir bé

Un son reparador es essencial per poder dur a terme les activitats de la vida diària. Però a vegades no es fàcil descansar i ens llevem pitjor del que estàvem abans d'anar a dormir. Per poder dormir bé s'ha de tindre en compte una serie d'aspectes com son el matalàs, la postura, el coixí, la temperatura.

Quan estem dormint el to muscular disminueix, tant que necessitem de un bon matalàs que ens subjecti. Una esquena sana, com la de la major part de la població, que només pateix problemes de tipus muscular, per descansar necessita de un matalàs rígid, és a dir, que el nucli sigui d'escuma.
En canvi, quan ja es pateix alguna patologia de tipus ossi (escoliosis, hernies discals osteoporosis...) necessitem un matalàs que ens ajudi a moure'ns, i que s'adapti a nosaltres, com es el cas dels de motlles


La millor postura per dormir es de costat (decúbit lateral) amb les cames flexionades. D'aquesta manera mantenim la curvatura natural de la nostra esquena.
La postura que hem d'evitar es panxa avall (decúbit pro) ja que en aquesta posició provoquem un augment de la curvatura que ens farà patir de mals d'esquena.
Del coixí no importa el material, l'important és el seu gruix. Ha d'omplir l'espai de les nostres esquenes. Sí el coixí es massa baix el cap caurà, i sí es massa gruixut el cap quedara inclinat cap amunt. En tots dos casos ens aixecarem amb mal a nivell cervical.
Una temperatura massa baixa o massa elevada tampoc ens deixa descansar correctament. La temperatura ideal del dormitori oscil·la entre els 19 i els 26º .

Consells a tindre en compte abans d'anar a dormir:
  • No anar a dormir amb gana, però tampoc fer un sopar massa copiós
  • Evitar fer una migdiada molt llarga
  • El llit és nomes per dormir, no per treballar ni veure la televisió
  • No prendre molt liquid abans d'anar a dormir, ens faria despertar-nos per anar al lavabo
  • Mantenir un horari  regular per dormir.
  • No fumar ni prendre begudes amb cafeïna abans d'anar a dormir
  • Obrir una finestra del dormitori; dormir amb aire renovat sempre és millor.
  • Escriure en un paper les nostres preocupacions.
Consells Via: comodormirbien.net

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Estupendos consejos sobre descanso y colchones. Enhorabuena por el post.

Publica un comentari a l'entrada