Pages

dilluns, 4 de juliol de 2011

Abdominals perfectes?

Des de fa molt temps s'ha posat de moda els abdominals
marcats i forts. Hi ha persones que s'obsessionen amb aquesta idea fins el punt de exercitar-los tots els dies de forma sistemàtica sense adonar-se dels possibles perills que pot comportar això pel seu organisme. Per aquest fet, alguns experts en medicina de l'esport com el doctor Piti Pinsach, doctor en morfologia medica i llicenciat en ciències de la activitat física l'esport, han posat en manifest els possibles trastorns provocats en el nostre organisme la practica continuada de les abdominals.


Per moltes persones els abdominals son la “panacea” per la reducció de la greix. Aquestes investigacions posen en entredit els exercicis abdominals tradicionals, en els quals es produeix una elevació del tronc o la pelvis ja que es dedueix que gairebé no redueix el perímetre de la cintura, sobretot en el cas de las dones,A mes ja que els malucs son mes gran que la dels homes. A mes aquest tipus d'exercici acaba debiliten els músculs del sòl pelvià, principal causa de incontinència urinària en les dones. Per evitar aquest problema existeix el treball hipopresiu.

Les últimes tendències o teories en que es basen mètodes com el pilates, el SGA o el exercicis funcionals tracten el treball abdominal com un tot; això vol dir que no serveix de res treballar per tenir uns abdominals forts amb un unes lumbars dèbils
Si som esportistes i necessitem unes abdominals explosives un treball d'abdominals de tota la vida ens permetrà aconseguir-les.Tot i així , s'ha de tenir en compte una serie normes generals:
  • Bon recolzament de la columna lumbar
  • Evita la contracció del psoas: mantenint els malucs flexionats i no aixecar el tronc mes de 30º
  • Fer el exercici lentament. Com més lent fem l'exercici, més treballa la musculatura i menys risc de patir una estrebada incontrolada
  • NO posi les mans a la nuca

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada