Pages

diumenge, 19 de juny de 2011

Ergonomia davant l'ordinador


Des de que l'home primitiu inventés la primera eina de pedra per caçar, fins que l'home modern va crear el revolucionari Ipad, moltes necessitats humanes han sigut resoltes gracies al tecnologia. Malgrat tot, varies de les creacions actuals estan ocasionant problemes de salut, sobretot aquells dels que es fa un ús indiscriminat. D'aquesta manera apareixen les malalties tecnològiques.Entenem com a malaltia tecnològica les resultants el ús desmesurat de diferents invents com el PC, l'ordinador portàtil, el telefon mòbil, i els videojocs. Les principals zones afectades son el coll, les esquenes, la columna, els colzes, els avantbraços, els canells i els dits. Els símptomes mes freqüents son, dolor, fatiga, debilitat, entumiment o perduda de sensibilitat, poca traça, dificultat en el moviment, mans fredes, tremolors etc. Tanmateix parlem també de afectacions com:

Aquestes lesions no només afecten a treballadors d'oficina, sinó que també a mestresses de casa, músics i fins i tot nens que fan servir l'ordinador a classe i a casa
Seguint una serie de pautes de higiene postural aquest mals es podem prevenir

  • Els braços han de formar un angle de 90º, mantenir l'avantbraç i la ma en línia recta.
  • Esquena recolzada en el respatller
  • Els peus han de tocar a terra o sobre un reposa peus
  • Col·locar la pantalla davant nostra , evitant girar el coll tota l'estona mentre es treballa,. De tal manera que l'angle de gir sempre sigui de menys de 35º0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada